Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zpráva za rok 2023

article preview

ZPRÁVA O ČINNOSTI MLÁDEŽE SDH CÍTOLIBY

ZA ROK 2023

 

LEDEN  2023

22.1. mladší žáci absolvovali vlakem výlet do Jirkova, kde navštívili hasičské muzeum s interaktivní projekcí.

28.1. přípravka absolvovala vlakem výlet na Podlesí kde podnikli pěší tůru spojenou s pobytem v přírodě.

ÚNOR  2023

25.2. se mládež SDH Cítoliby účastnila projektu pořádaným městysem Cítoliby Setkání spolků v Dělnickém domě v Cítolibech kde si naše jednotlivá družstva připravila ukázky z činnosti a života hasičské mládeže. 

BŘEZEN  2023

od 19.3. se hasičská mládež podílí na nácviku cítolibských Staročeských májů 2023

31.3.2022 proběhly v hasičské zbrojnici SDH Cítoliby zkoušky odborností mladých hasičů. Zkoušek se zúčastnilo celkem 25 mladých hasičů - 6 starších žáků a 19 mladších žáků. Adéla Pšegrocká, Marek Herzog a Matěj Wasserbauer - cvičitel. Matěj Ulrich - preventista. Vojtěch Hrnčíř a Adam Vrátil strojník/strojník junior. Michal Polách, Jan Bednář, Václav Wasserbauer, Vít Hájek, Vladimír Malík, Emily Jonáková, Amálka Kalivodová, Antonín Bárta, Josef Zetek, Natálie Roubalová, Stanislav Roubal - strojník junior. Theodor Basy, Josef Němec, Tobiáš Štrympl, Vendulka Jaskóová, Nela Štrymplová, Tadeáš Dinka, Sam Štrympl, Jakub Bárta - strojník. Všichni shora uvedení úspěšně složili před komisí zkoušku odbornosti.

DUBEN  2023

21. - 23. 4. se naše hasičská mládež zúčastnila sportovního soustředění jako přípravu na letošní sportovní sezonu 2023/2024 a pro účast na okresním kole hry Plamen. Soustředění probíhalo na sportovišti na Tyršově náměstí u hasičské zbrojnice (požární dvojice, požární útok, štafeta 4x60 m) a na provizorním sportovišti v místní Bažantnici (požární útok CTIF, štafeta CTIF). Soustředění se zúčastnilo družstvo starších žáků, dvě družstva mladších žáků a družstvo přípravky. V rámci tmelení kolektivu pak družstvo starších žáků soutěžilo v sobotním podvečeru při vaření kotlíkového guláše. 

29.4.2023 se část mladších a starších žáků a dorostu brigádně podílela na výlovu ryb a čištění požární nádrže před hasičskou zbrojnicí v Cítolibech.

KVĚTEN  2023

6. 5. se konala hasičská soutěž mládeže v Košticích, kde závodilo naše družstvo mladších a starších žáků. Soutěž se skládala ze tří disciplín požárního sportu (požární útok, požární útok CTIF a požární dvojice).

STARŠÍ žáci se celkově umístili na 1. místě z 9 družstev - (požární dvojice 1. místo, požární útok CTIF 5. místo, požární útok 1. místo)

MLADŠÍ žáci se celkově umístilii na 5. místě ze 6 družstev - (požární dvojice 4. místo, požární útok CTIF 4. místo a požární útok 4. místo) 

7.5. se 3 starší žáci účastnili závodů 60 m s překážkami ve Skutči: Adéla Pšegrocká obsadila 75. místo z 84 bodovaných závodnic, Matěj Ulrich 30. místo a Matěj Wasserbauer 25. místo z 84 bodovaných závodníků. 

8.5. se Matěj Wasserbauer jako starší žák účastnil závodů 60 m s překážkami v Ledenicích, kde obsadil 6.místo z 73 bodovaných závodníku. Smůla ho bohužel provázela jak ve Skutči, tak i v těchto závodech, přestože směl opět jeden z nejrychlejších přeskoků bariéry a náběhu na kladinu, v prvním rozběhu proběhl cílem tak razantně, že smýknutý rozdělovač se nárazem na hranu spoje ROTT spojky rozpojil, ve druhém rozběhu kvůli zranění nepodal bohužel stroprocentní výkon.

13.5. čtyři družstva mladších žáků vyjela na branný závod požární všestrannosti do Radešína. Družstva obsadila 1., 4., 5. a 7. místo celkem ze 7 závodních družstev.  Zároveň naše první družstvo vytvořilo časový rekord mělo absolvování trati, kdy rozdíl mezi prvním a druhým družstvem byl bezmála 15 minut. 

13.5. se celkem šest závodníků účastnilo 2. kola běhu na 60 a 100 m s překážkami - Stimax Cup v Meziboří. V kategorii mladší žáci se na 9. místě z 25 umístil Václav Wasserbauer, v kategorii starší žáci si třetí místo a medaili vybojoval Matěj Wasserbauer a Matěj Ulrich obsadil 8. místo a Jiří Zach 47. místo celkem z 61 závodníků, Ve starších žákyních se na  18. místě z 66 závodnic umístila Adéla Pšegrocká. V kategorii dorostu se Marek Herzog umístil na 9. místě z 16 závodníků a v kategorii dorostenek se Lucie Viktorie Šponiárová umístila na 10. místě z 28 závodnic. 

20.-21.5. se družstvo přípravky, dvě družstva mladších žáků a jedno družstvo starších žáků zúčastnilo okresního kola hry Plamen v Nepomyšli. Účast byla spojená s přespáním ve stanech již od pátečního odpoledne.  V sobotu se závodilo v požárních dvojicích, štafetě 4x60 m, štafetě 400 m CTIF, požárním útoku CTIF a neděle patřila požárním útokům. Přípravka obsadila celkové 2. místo ze dvou družstev, mladší žáci A obsadili 7. místo, mladší žáci B obsadili medailové 2. místo z celkem 8 družstev. Starší žáci obsadili 1. místo z 12 družstev a postoupili do krajského kola.
21.5. se v rámci vyhodnocení hry Plamen vyhodnocovala okresní a krajská kola Požární ochrany očima dětí, kde v okresním kole v kategorii mladší žáci - M1 se na 3. místě Vlastimil Hnilica, v kategorii starší žáci - DT1 se na 1. místě umístil Matěj Wasserbauer a na 2. místě Matěj Ulrich a v juniorské kategorii DT2 se na 1. místě umístila Kateřina Šponirová.  V krajském kole se na 1. místě umístil Matěj Wasserbauer a na 1 místě se umístila i Kateřina Šponiarová, která vyhrála i republikové kolo ve své kategorii. Celkem se této akce v okresním kole zúčastnilo 460 dětí a mládeže ze 14 SDH. 

V průběhu měsíce května 2023 obdrželi mladí hasiči od rodiny Hronkových finanční příspěvek ve výši 1000,- Kč na svou sportovní a zájmovou činnost. Dále kroužek mladých hasičů obdržel sponzorsky od místní truhlářské firmy Marst Ing. Zbyňka Malínka prkna a další materiál na opravu hasičských sportovních překážek. 

26. a 27.5. se mladí hasiči účastnili příprav na Staročeské máje, hlídání vztyčeného krále i samotných Staročeských májů spojených s průvodem po obci a zatančení besedy pod vztyčeným králem.

28.5. se Matěj Ulrich, Matěj Wasserbauer, Marek Herzog a Adéla Pšegrocká účastnili závodů dorostu jednotlivců hry Plamen v Telcích. V kategorii střední dorostenci se Matěj Wasserbauer  umístil na prvním místě a nominoval se tak do krajského kola, na druhém místě se umístil Marek Herzog a na třetím místě Matěj Ulrich. V kategorii mladších dorostenkyň Adéla Pšegrocká obsadila první místo a rovněž se nominovala do krajského kola.

ČERVEN  2023

3.6. proběhly v Meziboří krajské závody dorostu v požárním sportu  - SDH Cítoliby reprezentovali dva naši závodníci: v mladších dorkách Adéla Pšegrocká a ve středních dorostencích Matěj Wasserbauer. V celkovém hodnocení (100 m běhu s překážkami a požárním dvojboji) Adéla obsadila 2. místo a Matěj obsadil 1. místo a nominoval se tak na Mistrovství ČR dorostu v Domažlicích. 

4.6. proběhlo opět v Meziboří krajské kolo hry Plamen družstev starších žáků, kde okres Louny reprezentovalo naše družstvo na základě nominace z okresního kola hry Plamen v Nepomyšli z 21.5. Tohoto závodu se zůčastnilo celkem 6 nejlepších družstev jednotlivých okresů Ústeckého kraje. Součástí závodů byla štafeta 4x60 m, 400 m štafeta CTIF, štafeta požárních dvojic, požární útok CTIF a požární útok. V celkovém pořadí naši starší žáci obsadili krásné 2. místo a dobře tak reprezentovali jak sbor tak okres Louny. 

​22.6.2023 vybojoval Daniel Vrba zlatou medaili na Středoškolském MČR v TFA 2023 a Ondřej Žovinec obsadil 19. místo v kategorii dorostenci 15-19 let a . Dále se oba zúčastnili i závodů TFA Dubno, kde Danil Vrba obsadil absolutní první místo a Ondřej Žovinec 22. místo.

24.6. proběhla v zázemí hasičské zbrojnice tradiční rozlučka mladých sportovců se závodní sezonou 2022/2023. Mimo zhodnocení skvělé sportovní sezony byly součástí i ukázky hašení s ručním hasicím přístrojem, jízda na člunu, střelnice, hudba a párty s táborákem. Trenéři přípravky pak jako bonus přespali se svými svěřenci v hasičárně.

25.6. se členové SDH a družstvo starších žáků spolupodíleli na sportovním dni pro děti na místním fotbalovém hřišti mimo stanoviště stříkání vody ze džberovek na kuželky mladí hasiči předvedli svůj požární útok, po kterém vodní mlhou ochlazovali návštěvníky akce. Zároveň pro děti hasiči připravili vodní dovádění v kádi a tradičně i pěnu.  

ČERVENEC  a SRPEN 2023

1.7.  se Matěj Wasserbauer účastnil závodů mládeže TFA ve Slavetíně. V kategorii mládež 12-15 let obsadil příčku nejvyšší a vybojoval tak zlatou medaili.

3.7. se Matěj Wasserbauer zúčastil jako reprezentant Ústeckého kraje Mistrovství ČR dorostu v Domažlicích v kategorii jednotlivci střední dorost. V běhu na 100 m s překážkami obsadil 8. místo, v běhu na 100 m s PHP obsadil 13. místo - celkově tedy obhájil 10. místo a při plnění disciplín pokořil 4 osobní rekordy.

ZÁŘÍ 2023

2.9. ve 3. kole závodů 60 m s překážkami - Stimax cup v Děčíně se v kategorii mladší žáci náš Václav Wasserbauer umístil na 15. místě z 36 závodníků. V kategorii starší žákyně se naše děvčata Nikola Šedivá umístila na 24. místě a Adéla Pšegrocka na 27. místě z 63 zavodnic. V kategorii starší žáci obsadil Matěj Wasserbauer 3. místo a Matěj Ulrich 9. místo z 64 závodníků. V kategorii dorostenky Lucie Šponiárová obsadila 6. místo z 27 závodnic. v kategorii dorostenci obsadil Marek Herzog 9. místo z 22 závodníků  
Na základě výsledků ve Stimax cupu se na Mistrovstvi ČR v běhu na 60 m v Brně nominovali Vaclav Wasserbauer v kategorii mladších chlapců a Matěj Wasserbauer v kategorii starších chlapců.

8.9. byly zahájeny tréninky mladých hasičů SDH Cítoliby

9.9. se mladí hasiči účastnili Memoriálu Z. Havla, kde se zúčastnili jak vzpomínkového průvodu a položení květin na hrob zesnulého člena Zdeňka Havla, tak zároveň poměřili své hasičské umění a sportovní síly v rámci netradičního požárního útoku.

9.9. se dorostenci účastnili i závodu výstupu na cvičnou věž v Podbořanech, kde v kategorii dorostenci mladší:
obsadil Jirka Zach - 4. místo, v kategorii dorostenci střední: obsadili Marek Herzog - 6. místo, Matěj Urlich - 3. místo a Matěj Wasserbauer - 2. místo.

10.9. se mladí hasiči zúčastnili exkurze na stanici horské služby Tisá. Po skončení komentované exkurze se vydali na výlet do Tiských skal.

16.9.se družstvo mladších žáků a družstvo starších žáků zúčastnilo závodu O pohár starosty OSH v Domoušicích v požárním útoku. Mladší žáci obsadili 4. místo celkem ze 6 družstev a starší žáci 1. místo celkem z 10 družstev. 

23.9.2023 proběhl závod mládeže O pohár starosty městyse Cítoliby, kterého se zúčastnilo 24 závodních družstev (3 družstva přípravky, 11 družstev mladších a 10 družstev starších žáků - tedy 120 závodníků ze 7 sborů ).Medailoví byli naši závodníci ve všech kategoriích, ve kterých závodili. V kategorii přípravka družstva SDH Cítoliby obsadila 2. a 3. místo. V kategorii mladší žáci družstva SDH Cítoliby obsadila 1., 5., 6. a 7 místo. V kategorii starší žáci družstva SDH Cítoliby obsadila 2., 4. a 8. místo.

23.9.2023 proběhlo v Brně Mistrovství ČR 60 m s překážkami kategorie mladších a starších žáků. Mistrovství se jako reprezentanti Ústeckého kraje zúčastnili naši dva závodníci - bratři Václav a Matěj Wasserbauerovi. Václav obsadil 84. místo z 114 mladších závodníků a Matěj obsadil 58. místo z 117 starších závodníků.

30.9. proběhlo závěrečné kolo Stimax cup aneb šedesátkování a stovkování Ústeckého kraje.

-V kategorii starší žákyně se na 17 místě umístila Adéla Pšegrocká a na 42. místě Nikola Šedivá z 71 závodnic.

- Ve starších žácích se na 4. místě umístil Matěj Wasserbauer, na 14. místě Matěj Ulrich a na 27. místě se umístil Jiří Zach celkem z 69 závodníků .

- V dorostenkách se na 10. místě umístila Lucie Šponiárová z 25 závodnic. V kategorii dorostenců se na 20. místě z 25 závodníků umístil Marek Herzog.

Podmínkou pro celkové bodování v ročníku Stimax Cup 2023 byla účast nejméně na 3 závodech ze 4 v rámci celého seriálu závodů, finálové výsledky pak pro naše závodníky dopadly NÁSLEDOVNĚ:

V kategorii mladší žáci a žákyně se v letošním ročníku nekvalifikoval žádný závodník

V kategorii starší žáci se na 4.místě umístil Matěj Wasserbauer, na. 10. místě Matěj Ulrich a na 34. místě Jiří Zach z60 bodovaných závodníků

V kategorii starší žákyně se na 19. místě umístila Adéla Pšegrocká z bodovaných 69 závodnic.

V kategorii dorostenky se na 7. místě umístila Lucie Šponiárová z bodovaných 19 závodnic.

V kategorii dorostenci se na 13. místě z 15 bodovaných závodníků umístil Marek Herzog.

ŘÍJEN 2023

14.10. se naše mládež zúčastnila závodu hasičské všestrannosti a brannosti ve Strádonicích, kde PŘÍPRAVKA obsadila 1. a 4 místo z 5 družstev, MLADŠÍ ŽÁCI obsadili 4., 9., 17. místo z 19 družstev, STARŠÍ ŽÁCI obsadili 5., 11. a 1. místo z 21 družstev a DOROSTENCI obsadili 1. místo ze dvou závodních družstev a postoupili tak na krajské kolo do Ústí nad Labem. 

Dne 21.10 2023 se družstvo dorostenců  SDH Cítoliby účastnilo na základě okresní nominace krajského kola Závodů hasičské všestrannosti a brannosti v Ústí nad Labem. V kategorii soutěžila celkem tři družstva. Naši dorostenci se umístili na místě, vybojovali si tak zlatou medaili  a získali tak přímý postup do republikového kola, které se bude konat v březnu 2024 ve Svitavách...

LISTOPAD 2023

24.11 2023 družstvo starších žáků se svými trenéry zasadilo na biokoridoru u Cítolib  strom javoru, jehož sazeničku si přivezli v roce 2019 z Lovečkovic v rámci Dne za obnovu lesa, kterého se členové SDH Cítoliby taktéž účastnili.

PROSINEC 2023

4.12 2023 proběhlo na krajském úřadě Ústeckého kraje setkání a ocenění reprezentantů Ústeckého kraje v hasičském sportu hejtmanem Janem Schillerem. Mezi oceněnými za SDH Cítoliby byli:

Václav Wasserbauer - MČR v běhu na 60 m s překážkami Brno v kategorii mladší žáci

Matěj Wasserbauer - MČR v běhu na 60 m s překážkami Brno a MČR Dorost Domažlice v kategorii starší žáci a dorost

Daniela Vernerová - MČR v běhu na 100 m s překážkami v Praze a MČR ve výstupu na cvičnou věž Hradec Králové v kategorii ženy.

Zpráva o činnosti sboru je v sekci Činnost sboru, případně na odkazu ZDE 

Ve spolupráci s vedoucím mládeže Janem Němcem zprávu o činnosti zpracoval:

Mgr. Roman Wasserbauer
STAROSTA SBORU