Jdi na obsah Jdi na menu
 

Zpráva o spolkové a sportovní činnosti sboru písemná - 2023

article preview

Zpráva o spolkové a sportovní činnosti sboru  - 2023

LEDEN 2023

28.1. proběhla brigáda spojená s úklidem hasičské zbrojnice, garáží a zázemí. v souběhu s tím byla provedena údržba a kontrola  výjezdové techniky .  

ÚNOR 2023

4.2. proběhla brigáda spojená s výkopovými pracemi a elektrifikací studny Barborky. V rámci brigády byla studna osazena i výkonným čerpadlem a zbudována čerpací šachta pro čerpání vody. Akce se zúčastnil 1 mladší žák, 2 dorostenci a 9 dospělých členů sboru. 

11.4. proběhla valná hromada členů SDH Cítoliby, kde byly předneseny zprávy o hospodaření a činnosti, dále byli oceněni členové za své zásluhy v rámci přínosu pro činnost sboru, na úseku požární ochrany a sportovní činnosti. 

BŘEZEN 2023

18.3. se část členů SDH zúčastnila odborného semináře preventistů na hasičské stanici v Lounech a v závěru semináře složili zkoušky odbornosti.

od 19.3.2023 začaly v hasičské zbrojnici nácviky na cítolibské Staročeské máje 2023.

25.3. se část členů SDH zúčastnila školení vedoucích mladých hasičů na hasičské stanici v Lounech k novým pravidlům hry Plamen a jednotlivým disciplínám požárního sportu.

DUBEN  2023

1.4. proběhlo první kolo TFA Ligy Severu v Ústí nad Labem ,ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 19. místě Ondřej Žovinec, na 32. místě  Petr Vlasák z 35 závodníků. v kategorii muži nad 35 let se na 6. místě z 35 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 24 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl z 12 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl na 31. místě Jiří Brabenec, na 50. místě Ondřej Žovinec, na 71. místě Petr Vlasák ze 78 závodníků. V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 2. místě z 27 SDH.

20.4. se Daniela Vernerová účastnila středoškolských závodů ve výstupu na požární věž kde obsadila 6. místo a běhu na 100m s překážkami, kde obsadila 7. místo.

21. - 23. 4. trenéři a členové sboru připravili pro hasičskou mládež sportovní soustředění jako přípravu na letošní sportovní sezonu 2023/2024 a pro účast na okresním kole hry Plamen. Soustředění probíhalo na sportovišti na Tyršově náměstí u hasičské zbrojnice (požární dvojice, požární útok, štafeta 4x60 m) a na provizorním sportovišti v místní Bažantnici (požární útok CTIF, štafeta CTIF). Soustředění se zúčastnilo družstvo starších žáků, dvě družstva mladších žáků a družstvo přípravky. V rámci tmelení kolektivu pak družstvo starších žáků soutěžilo v sobotním podvečeru při vaření kotlíkového guláše. 

29.4.2023 se část členů SDH Cítoliby brigádně podílela na výlovu ryb a čištění požární nádrže před hasičskou zbrojnicí v Cítolibech. Ve spolupráci s místními rybáři byla část ryb převezena v rámci zarybňování do revitalizovaného rybníka v místní Bažantnici. Po skončení akce dále členové SDH provedli stavbu vatry a zhotovení čarodějnice pro akci Pálení čarodějnic.

29.4. proběhlo druhé kolo TFA Ligy Severu v Hostomicích,ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 19. místě Ondřej Žovinec, na 25. místě  Petr Vlasák z 31 závodníků. v kategorii muži nad 35 let se na 3. místě z 27 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 19 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl z 14 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl na 14. místě Jiří Brabenec, na 32. místě Ondřej Žovinec, na 59. místě Petr Vlasák ze 76 závodníků. V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 1. místě z 28 SDH.

30.4.2023 členové SDH Cítoliby uspořádali tradiční akci Pálení čarodějnic na Tyršově náměstí. Na vrcholu hranice byla umístěna čarodějnice Morana, kterou zhotovili naše hasičky a mládež. Akce byla určena pro širokou veřejnost, malé i velké návštěvníky. O kostýmy čarodějů a čarodějnic nebyla nouze. Letošní překvapení pro účastníky akce byla létající čarodějnice, které přilétla až k ohňové hranici.

KVĚTEN  2023 

6.5. jako každý rok členové SDH Cítoliby pomáhali při zabezpečení závodu Memoriálu K. Raise na trase Louny-Počerady. Z důvodu hasičských závodů mládeže se této technické pomoci zúčastnilo pouze 6 našich členů. 

13.5. se celkem dva závodníci našeho sboru účastnili 2. kola běhu na 60 a 100 m s překážkami - Stimax Cup v Meziboří. V kategorii žen se na 2, medailové příčce umístila Daniela Vernerová z 31 závodnic a v kategorii mužů se Jakub Mrvík umístil na 15. místě z 32 závodníků (jeho "mazácké" zapojení rozdělovače překlopeného břichem vzhůru okořenilo niž tak zajímavé techniky zapojování hadic)...

13.5. zároveň proběhlo první kolo Pražské a Středočeské ligy TFA 2023 ve Veselé, kterého se zúčastnili 4 členové SDH Cítoliby. Jelikož tato parta závodníků je velmi skromná na informace i foto, krátce pouze z výsledkové listiny - V kategorii ženy +18 se na medailovém 2. místě umístila Eliška Vrbová celkem z 11 závodnic a v kategorii muži +18 se na medailovém 1. místě umístil Daniel Vrba, na medailovém 2. místě Tomáš Borl a na 13. místě Ondřej Žovinec celkem z 21 závodníků.

26.5. proběhlo zdobení májek, a vztyčení krále na Tyršově náměstí, tato tradice byla spojena s večerním přátelským posezením u ohně a hlídáním krále. 

27.5. SDH Cítoliby uspořádal tradiční Staročeské máje spojené s průvodem po obci, zatančením staročeské besedy pod vztyčeným králem a večerní zábavou. 

31.5. a 1.6. členové SDH provedli opravy překážek požárního sportu. Byla provedena generální oprava náběhu velké kladiny, oprava tartanu na malé kladině, nalepení tartanu na bariéře 2m a 1,5 m a vyroben a namontován nástavec k navýšení bariéry na 1,75m pro dorost.

ČERVEN  2023 

3.6. se členové SDH a výjezdové jednotky zúčastnili rodinného dne v partnerské společnosti NACHI, CZECH kde účastníkům předvedli výjezdovou techniku, pro děti byla velkým lákadlem pěna a vodní dovádění s proudnicemi

10.6.se členové SDH účastnili svatebního obřadu svého člena Romana Wasserbauera a to za účasti vozidla Tatra Terno a s historickým vozidlem Praga RN.

17.6. členové SDH společně s domácím týmem TFA připravili závody TFA Ligy Severu v Cítolibech na Tyršově náměstí - počet závodníků, který dosahoval téměř stovky, předčil očekávání. Proběhlo zde třetí kolo TFA Ligy Severu, ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 6. místě Ondřej Žovinec, na 15. místě  Petr Vlasák z 18 závodníků. v kategorii muži nad 35 let se na 4. místě z 23 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 11 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 3. místě Lukáš Borl z 10 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 3. místě Lukáš Borl na 14. místě Jiří Brabenec, na 21. místě Ondřej Žovinec, na 31. místě Petr Vlasák ze 51 závodníků. V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 1. místě z 19 SDH.

17.6. se členové SDH zúčastnili rodinného dne v partnerské společnosti FUJIKOKI, kde účastníkům předvedli výjezdovou techniku, velký zájem byl pak o výškovou techniku, pro děti byla velkým lákadlem pěna a vodní dovádění s proudnicemi

20.6. členové SDH, obecní policie a zejména pak výjezdové jednotky připravili pro občany, školy a školky den otevřených dveří v hasičské zbrojnici. Součástí byla ukázka výjezdové techniky, prohlídka hasičské zbrojnice a ukázka záchrany tygra s výškovou technikou. Na tuto akci navazovalo setkání se starosty obcí jejichž požární ochranu zajišťuje právě VJ Cítoliby.

ČERVENEC  2023 

1.7. se tým TFA účastnil čtvrtého kola závodů TFA Ligy Severu ve Verneřicích,ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 14. místě Ondřej Žovinec, na 18. místě  Petr Vlasák z 19 závodníků. v kategorii muži nad 35 let se na 64 místě z 18 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 18 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 5. místě Lukáš Borl z 13 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 9. místě Lukáš Borl na 16. místě Jiří Brabenec, na 41. místě Ondřej Žovinec, na 50. místě Petr Vlasák ze 55 závodníků. V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 1. místě z 20 SDH.

14.7. členové SDH Cítoliby umožnili účastníkům obecního tábora v Cítolibech prohlídku hasičské zbrojnice, předvedli jim výjezdové vybavení, vybavení pro první pomoc a hasičskou zásahovou techniku. I letos nechyběla pěna a pro svlažení vodní proudy.

SRPEN  2023 

13.8. provedli členové sboru a výjezdové jednotky ukázku techniky na Lounském výstavišti při akci Děti v pohybu, akce se zúčastnilo 8 našich členů a 3 výjezdová vozidla jednotky s technikou.

26.8. proběhlo páté kolo TFA Ligy Severu na Děčínském Sněžníku ,ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 8. místě Ondřej Žovinec, na 12. místě  Petr Vlasák z 22 závodníků. v kategorii muži nad 35 let se na 8. místě z 21 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 24 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 2. místě umístil Daniel Vrba a na 3. místě Lukáš Borl z 10 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 2. místě umístil Daniel Vrba a na 3. místě Lukáš Borl na 25. místě Jiří Brabenec, na 21. místě Ondřej Žovinec, na 30. místě Petr Vlasák ze 57 závodníků. V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 2. místě z 20 SDH.

ZÁŘÍ  2023 
2.9. ve 3. kole závodů 100 m s překážkami - Stimax cup v Děčíně se v kategorii ženy umístila na 2. místě Daniela Vernerová z 28 závodnic a v kategorii muži se na 10. místě z 22 závodníků umístil Jakub Mrvík.

9.9. se uspořádali členové sboru Memoriál Z. Havla, kde se zúčastnili jak vzpomínkového průvodu a položení květin na hrob zesnulého člena Zdeňka Havla, tak zároveň poměřili své hasičské umění a sportovní síly v rámci netradičního požárního útoku.

9.9. se naše ženy účastnili i závodu výstupu na cvičnou věž v Podbořanech, kde Eliška Vrbová obsadila 4. místo a Daniela Vernerová 2. místo.

10.9. se část členů sboru zúčastnilo komentované exkurze na stanici horské služby v Tisé a následného výletu do Tiských skal.

10.9. proběhlo šesté kolo TFA Ligy Severu v Libočanech, ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 10. místě Ondřej Žovinec, na 18. místě  Petr Vlasák z 22 závodníků. v kategorii muži nad 35 let se na 3. místě z 19 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 15 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl z 11 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl na 18. místě Ondřej Žovinec, na 26. místě Jiří Brabenec, na 40. místě Petr Vlasák ze 54 závodníků. V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 1. místě z 20 SDH.

23.9.2023 členové SDH Cítoliby uspořádali branný závod mládeže O pohár starosty městyse Cítoliby, kterého se zúčastnilo 24 závodních družstev (3 družstva přípravky, 11 družstev mladších a 10 družstev starších žáků - tedy 120 závodníků ze 7 sborů).

30.9. proběhlo závěrečné kolo Stimax cup aneb šedesátkování a stovkování Ústeckého kraje. V kategorii ženy se na 5. místě umístila Daniela Vernerová z 34 závodnic a v kategorii mužů se na 10. místě umístil Lukáš Borl a na 14. místě Jakub Mrvík z 35 závodníků. CELKOVÉ VÝSLEDKY CELÉHO SERIÁLU ZÁVODŮ STIMAX CUPU PAK DOPADLY PRO NAŠE MUŽE A ŽENY NÁSLEDOVNĚ: v kategorii ženy se na 3. místě umístila Daniela Vernerová celkem z 28 bodovaných závodnic a v kategorii muži se na 7. místě umístil Jakub Mrvík z 27 bodovaných závodníků.

ŘÍJEN  2023

5.10. členové SDH ve spolupráci s knihovnou Městyse Cítoliby zorganizovali v rámci akce Noc s literaturou v Cítolibech předčítání dvou knih na netradičním místě a to v prostorách hasičské zbrojnice. Jako předčítající za sbor vystupovaly Kateřina Piklová a Lenka Vernerová. 

7.10.proběhlo závěrečné kolo TFA Ligy Severu pod Hazmburkem, ve kterém se v kategorii muži do 35 let umístil na 14. místě Ondřej Žovinec, na 23. místě Vojtěch Brabenec a na 25. místě Petr Vlasák z 27 závodníků. V kategorii muži nad 35 let se na 12. místě z 38 závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 5. místě z 24 závodnic umístila Eliška Vrbová , v kategorii mastr na 2. místě umístil Daniel Vrba a na 4. místě Lukáš Borl z 12 závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 3. místě umístil Daniel Vrba a na 9. místě Lukáš Borl na 25. místě Jiří Brabenec, na 21. místě Ondřej Žovinec, na 30. místě Petr Vlasák ze 57 závodníků.V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 3. místě z 20 SDH.

Celkové výsledky po všech sedmi kolech jsou následující:
v kategorii muži do 35 let umístil na 11. místě Ondřej Žovinec, na 15. místě Petr Vlasák z 18 bodovaných závodníků. V kategorii muži nad 35 let se na 4. místě z 19 bodovaných závodníků umístil Jiří Brabenec, v kategorii ženy se na 1. místě z 10 bodovaných závodnic umístila Eliška Vrbová, v kategorii mastr na 1. místě umístil Daniel Vrba a na 2. místě Lukáš Borl z 12 bodovaných závodníků. V kategorii bez rozdílu věku se na 3. místě umístil Daniel Vrba a na 9. místě Lukáš Borl na 25. místě Jiří Brabenec, na 21. místě Ondřej Žovinec, na 30. místě Petr Vlasák ze 57 závodníků.V kategorii hasičárna se SDH Cítoliby umístili na 1. místě z 41 SDH.

5.10. členové SDH uspořádali Lampionový průvod obcí zakončený u rybníku v Bažantnici kde byl připraven teplý čaj, svařák, drobné občerstvení a ohniště. i letos se akce setkala s velkým zájmem veřejnosti. 

LISTOPAD  2023

25.11 uspořádali členové SDH tradiční hasičský ples v DD v Cítolibech, prodáno bylo 236 lístků a pro účastníky plesu bylo připraveno bylo více jak 450 cen do tomboly.  

PROSINEC  2023

V návaznosti na usnesení vlády České republiky č. 1012 ze dne 21.12.2023 o vyhlášení státního smutku členové sboru a výjezdové jednotky dne 23.12.2023 uspořádali u hasičské zbrojnice pietní akt k uctění památky obětí střelby na Filosofické fakultě v Praze ze dne 21.12.2023. 

31.12. uspořádali členové SDH společné otevřené silvestrovské oslavy v hasičské zbrojnici napříč generacemi.  

Zpráva o činnosti mládeže je v sekci mládež, případně na odkazu ZDE 

Zprávu o činnosti zpracoval:

Mgr. Roman Wasserbauer
STAROSTA SBORU